مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۳ تیر ۱۳۸۹ - ۰۵:۵۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: رقابت‌های امسال Design Lab شرکت الکترولوکس با استقبال زیادی مواجه شده و هزار و 300 اثر از 17 کشور جهان در آن شرکت داده شده است

که از آن جمله می‌توان به یخچال ژلاتینی و چاپگر خانگی لباس اشاره کرد

موضوع این دور از رقابت بین المللی Design Lab که با دو هدف حمایت از دانشجویان برتر در طراحی قطعات الکترونیکی و دستیابی به طرح‌های هوشمندانه برای محصولات آینده شرکت "الکترولوکس" برگزار می‌شود "دومین دوران فضایی" است.

به گزارش خبرگزاری مهر، 25طرح از میان طرح‌های ارائه شده به عنوان راه یافتگان به مرحله نیمه نهایی انتخاب شده‌اند که از میان آنها تنها هشت طرح شانس برد جایزه نقدی و اشتغال به کار در یکی از مراکز طراحی قطعات الکترونیکی را خواهند داشت.

تقریبا تمامی طرحهای حاضر در رقابت سال 2010 به گونه‌ای با ابزار و لوازم خانگی در ارتباطند که با آغاز دومین عصر فضا امکان استفاده از آنها در خانه‌های مسکونی به وجود خواهد آمد. طرح اول جایزه‌ای 6 هزار و 176 دلاری و اشتغال در مرکز جهانی طراحی شرکت "الکترولوکس" را به خود اختصاص خواهد داد و طرح های دوم و سوم جوایز سه هزار دلاری و دو هزار و 500 دلاری دریافت خواهند کرد.

یکی از طرحهای برتر در این رقابت جاروبرقی روباتیکی است که توسط یک طراح استرالیایی خلق شده است. این جارو برقی به تنهایی بر روی چهار پای خود راه رفته و می‌تواند با محیطی که در آن قرار دارد سازگاری پیدا کند.

این روبات ابتدا تصویری سه بعدی از اتاقی که در آن قرار دارد را برای خود خلق کرده و مسیری که برای انجام وظایفش نیاز دارد را انتخاب می‌کند. مسیر انتخاب شده توسط روبات مسیری است که از کمترین مقاومت در برابر جارو برخوردار است.

ایده "چاپ کن و بپوش" ایده جالب دیگری است که طرح آن توسط یک آمریکایی در این رقابت شرکت داده شده است. بر اساس این طرح کاربر باید در برابر دوربین چنین ابزاری بایستد و لباس مورد نظر خود را انتخاب کند. دوربین دستگاه ابعاد بدن فرد را بررسی کرده و بهترین سایز مناسب را انتخاب می‌کند. سپس دستگاه با استفاده چاپگری که مخازن قابل تعویض آن از الیاف مختلف انباشته شده‌اند، لباس مورد نظر را چاپ و یا تولید می‌کند. همچنین در صورتی که فرد از لباسهای خود خسته شود می‌تواند از همین دستگاه برای بازیافت و تجزیه لباسهای قدیمی و ساخت لباسهای جدید استفاده کند.

یخچال بیوروباتی طراح روسی تنها یک چهارم از حجم یخچالهای کنونی را در خانه اشغال می‌کند و شیوه‌ای که این یخچال با کمک آن مخازن غذاییش را پر می‌کند، شیوه‌ای بحث برانگیز است. در این طرح به جای طبقه‌هایی که در پشت در یخچال تعبیه می‌شوند، ژل پلیمری زیستی بر روی در یخچال قرار داده می‌شود که با فشردن مواد غذایی به داخل این ژل، آنها را در خود جا می‌دهد. به بیانی دیگر ژل هرآنچه که درون آن فشرده شود را پوشانده و یخچال ژل درخشان را خنک نگه می‌دارد. یعنی زمانی که بخواهید یک پرتقال از یخچال بیرون آورده و آن را میل کنید، باید دست خود را درون این ژل درخشان فرو برده و پرتقال را بیرون بکشید.

شیء حلزون مانندی که در تصویر زیر به لیوان چسبیده است در واقع ابزار گرمازا و پخت و پز قابل حملی است که طراحی هندی آن را ارائه کرده است. این ابزار مستقیما به ظروف مختلف چسبیده و حرارت مورد نیاز آنها را تامین می کند. نوع جسمی که حرارت به آن وارد می‌شود به صورت خودکار شناسایی شده و حرارت متناسب آزاد می‌شود. انرژی این حلزون گرمازا توسط باطری‌هایی از قندهای فشرده تامین شده و عملکرد آن توسط سطحی لمسی و تعاملی کنترل می‌شود.

ابزار خلاقانه اما ترسناک MESO نیز از دیگر طرح‌هایی است که توسط طراحی رومانیایی خلق شده و می‌تواند نیازهای غذایی انسان را با تزریق مستقیم مواد غذایی مورد نیاز به جریان خون انسان تامین می‌کند. نمونه‌ قابل حمل این ابزار نیز برای افرادی که مشغله فراوان دارند و زمان برای غذا خوردن پیدا نمی‌کنند در نظر گرفته شده است. این ابزار با بررسی نوع گروه خونی کاربرش، به سرعت مواد غذایی مورد نیاز بدن وی را تعیین کرده و به جریان خون وی تزریق می‌کند.

کد خبر 110271

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز